Jesenji Orkestar uživo u Domu Kulture Studentski Grad

 

Dom Kulture Studentski Grad je institucija koja svake godine ugosti puno umetnika, autora, mislilaca. Napravi radionice, pušta filmove, čuva filmove u arhivi, predstavlja knjige. Igraju se predstave i sviraju koncerti, prave izložbe. Studenti i građani su u prilici da, prateći te programe, obogate svoj život mislima, saznanjima, idejama.

Jesenji Orkestar je nekoliko puta učestvovao u programima DKSG. Programi se često snimaju i ostanu dragoceni tonski ili video zapisi koji pokazuju kako kultura živi, kako se stvara i kako dolazi do komunikacije među ljudima. Na ovom snimku slušate četiri pesme sa promocije knjige Logika reke, pruge i otpada Daniela Kovača. Program je održan u klubu – knjižari Magistrala, 18. Januara 2017. Razgovor je vodio Danilo Lučić. Nakon razgovora o knjizi, Jesenji Orkestar je odsvirao nekoliko pesama.

Fotografija koja je iskorištena za ovaj tonski video bila je izložena na izložbi Portret Studenjaka otvorenoj u Velikoj galeriji DKSG 24. Oktobra 2016.

U vreme kada se opstanak DKSG doveden u pitanje, ovaj snimak je podrška ovoj važnoj instituciji kulture. Veliki primitivizam bi bio da se naruši rad DKSG. Jesenji Orkestar ovim daje podršku.

Pesme:
Više te želim
Zarobljen u pesmi
Ples nije večan
Godine u vetru

Ozvuka i snimak: Pavle Marinković i Darko Kanački
Ton obradio i šumove očistio: Milan Bjelica.
Fotografiju odabrala: Marija Konjikušić
Fotografija je iz porodičnog albuma Maide Gruden.
Priređivač programa: Dušan Omčikus

Dom Kulture Studentski Grad: http://www.dksg.rs/
Radionica Izvan Okvira: http://www.izvanokvira.rs
Jesenji Orkestar: https://jesenjiorkestar.bandcamp.com
Daniel Kovač: https://danlikov.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *