Pozivamo vas na izložbu

 

24. oktobar – 30 novembar, Velika Galerija /Donji hol Velike sale
Otvaranje: Ponedeljak, 24. oktobar, 20.00
PORTRET STUDENJAKA

Izložba Portret studenjaka pruža nam priliku da kroz stare fotografije saznamo kako je nekada izgledao Studentski grad, njegovi stanari i društveni život, a kako danas izgleda ovaj studentski dom – iz vizure savremenika i polaznika radionice Izvan okvira. U kreiranju izložbe ucestvovali su svi koji su želeli da sa nama podele svoja fotografska sećanja vezana za Studenjak. Izložbu prati veb-sajt, na kome se nalaze i fotografije studenta koji sada žive u Studentskom gradu. Tokom pripreme izložbe oformljena je Fejsbuk grupa Portret Studenjaka, u koju studenti postavljaju svoje fotografije druženja, omiljenih mesta, zanimljivih prizora. Izložba je odlična prilika da se upoznamo i saznamo više o mestu ciju svakodnevicu delimo.

Otvaranje izložbe prati muzicki nastup Marka Tomova Marinkovića Mapaša, studenta Uciteljskog fakulteta, čija je ljubav na prvi pogled prema Studenjaku iznedrila nekoliko pesama koje će posetioci izložbe imati prilike da cuju.

Nakon otvaranja izložbe, od 21.00 čas, ocekuje nas rokenrol koncert grupe Drum, ciji su clanovi trenutni stanari Studentskog grada.

Urednicki tim izložbe: Maida Gruden, Marija Konjikušić, Jana Gligorijević, Leposava Strugarević i Milosav Mićić

Projekat podržalo Ministasrtvo kulture i informisanja Republike Srbije

Radno vreme Velike galerijie: svakog dana osim nedelje od 17.00 – 21.00
Ulaz slobodan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *